Fånge på Salberga klass 1- "min dagliga rutin"



En vanlig dag på salberga: Dörrarna öppnad klockan 07.00, men jag sover till 8.30-9.00 då jag lagar mat på avdelningen och behöver inte gå till "arbetet" som dom andra. Där dom plockar och monterar div olika små saker som t.ex.  paketerar skruvar osv i påsar. jag tar det lungt och lyssnar på musik medans jag lagar maten. 

klockan 11.30 ska lunchen vara klar då kommer avdleningen tillbaks. Lunchrasten håller på till 12.30 sedan är jag ensam och har lugn och ro igen. sen börjar jag med middagen som ska vara klar till 14.45 sen är "arbetsdagen" slut. och jag brukar gå och basta 15.45-16.45, sen kommer jag upp och äter sen sängläge ett tag. sen umgås jag med 1-2 stycken intagna ett tag. 18.45 är det inlåsning och dagen är slut.  jag brukar ringa hem en sväng och kolla tv, ibland skriver jag brev. min rutin här är så enkel att den kan låta så tråkig. 

men 23, 24, 25 maj så hade anstallt personlen ögonen på mig och jävlades och provocerade mer än jag varit med om under mina 4 år på anstalten. 

23/5 ca 10.30 visiterades mitt rum inga konstigheter bakom det. 10.40 visterades det igen och då har dom med sig mina målarfärger och en hårtrimmer i händerna, jag frågade dom varför? inget svar. sen 10.50 kom säkerhetschefen och frågade varför jag bygt en tatueringsmaskin, jag sa det har jag inte gjort. då sa han att dom hittat den på avdelningen under min, en tatueringsmakin + färg. jag sa: du måste skämta. han sa nej du kommer få rapporter och en varning för detta. jag gick till avdelningen igen och en ny visitation görs och dom kommer ut med min bordslampa, jag sa ingenting för jag var så irrterad. då kom säkerhetschefen och jag sa gör ni detta för att försöka "fånga" mig då jag är i luffhälsgång? han gick bara i väg. en varnin kan göra så jag inte får gå ut på premission. fick senare rapporterna, Skadelgörlse av lampa, fast jag vissade att amaturen inte var trasig, den jag lånade av grannen. sedan hårtrimmer, manupulerad och ombyggd till tatuerings maskin. fast den var oröd. personalen svara att dom skriver detta uppgifter osv. så nu inväntar jag åtgärd för inget. 
 
24/5 En vanlig dag. Sen kom en ny kille ifrån kumla anstalten. hälsade på honom, det var när dom andra var på "jobbet" sen frågade han om en Mr X satt här och det gjorde han, på våran avdelning. sen fortsatte jag med maten och killarna kommer tillbaka och dom ser varandra. Mr x kom och sa den nya killen är knas. sen ställer jag fram maten och hör hur den nya försa sig till Mr X du är en golare vilket gjorde honom arg och han sa följ med och dom gick till hans rum. värsta bråket går i gång, blod och smällar ser jag och så kom en personal av någon anledning och tröck larm. 40 tals personal kommer och till och med jag måste lägga mig på golvet. och så kommer säkerhetspliten och fokuserade allt på mig och fråga den som såg och larma om jag var inblandad, han sa nej bara dessa två. men han ville ta mig till isolering för ingenting- tur så såg personeln som kom in att jag ej var inbland. vi blev alla inlåsta på standarn rutin. vid bråk eller liknande såkallad P50 sen blev vi utsläppta efter två timmar. dessa två tog under tiden till isoleringen. 
 
 
 
 
25/5 så kom perosnlen som vanligt, visiterade mitt rum och la "roliga" kommenterer enligt dom då var jag redan så less att jag undvek dom och nonchlerade dom helt. svrade inte på derar tilltal. jag gick på urinprov, som inte var några konstigheter. vid 3-18 var de 8 stycken personal på min avdelning som följde efter mig och försökte prata med mig. normalt är de 3 personer på våningen i personal rummet. typ endast på avdelningen. vid inräkning eller på dyl. Dom Försökte få  en rekation genom att provocera hela dagen. skönt med inlåsning klockan 18.45. jobbig dag men ca 19.45 kom dom instormandes, jag hörde aldrig nyckeln i låset. och sa stor visitation, byt om till dessa kläder och följ med oss. när jag gick ut såg jag att dom andras dörrar var öppnade och ca i 50 stycken personal. vi skulle till pinigsrummet under tiden. men säkerhetschefen stoppade och sa att jag vill att han ska hundsökas. då kommer en hund och luktar på mig sen gick jag till pingisrummet. såg totalt tre hundar och hörde två till i bakrummet. så det var en stor stor visitiation 
 
vi satt  alla i pingisrummet till 22.30 så då var visitationen klar. såg hur arg säkerhetschefen var för något, så jag smilade när jag gickförbi. jag såg att han blev argare. sen innan jag ska in i rummet så ler personalen och säger godnatt. i mitt rum låg alla kläder på sängkläder på golvet i en hög osv. jag blev förbannad, tog ca 30 min att fixa allt igen. Dagen efter så fick jag höra att alla andras kläder var fint lagda så som de låg innan dom kom in. så få visste jag att någon personal har något personligt emot mig. så min vecka var bland dom jobbigaste och har bara ignorerat personalen hela Veckan/helgen orkade jag inte med deras häxjakt. och skrämmande att dom kan hitta på rapporter och ge varningar som kan påverka min verkställighet och bli av med permessioner. 
 
 
 
 
har ni några frågor till jerry? skriv dom i kommenterarna