25 skönhets tips

1. Tvätta ansiktet två gånger. En gång för att få bort sminket, en extra gång för att få bort eventuella rester.

2. Byt örngott oftare. Att byta örngott oftare kan hjälpa dig om du har finnar. Om du inte duschat innan du lagt dig kan smuts, avgaser.. osv finnas i ditt hår och hamna på din kudde. Sedan hamnar det i ditt ansikte.

3. Fuktspray. Perfekt om du har torr hy, spraya på under dagen så håller huden sig fräsch hela dagen. det är även fint att ha ovanpå puder om det ser torrt ut.

4. Använd rengöring, ansiktsvatten, kräm, (ev serum), och ögonkräm från samma märke och serie. Oftast jobbar de mycket bättre med varandra.

5. Basta! Sätt dig i bastun och ta det lugnt. Skrubba dig med en skrubbhandske och duscha av dig. Avsluta med en kroppslotion. Man blir så len att man inte kan sluta ta på sig själv! (Glöm inte att dricka mycket vatten under tiden, men förlorar mycket vätska av att svettas!)

6. Använd ljus kajal på vattenlinjen. Gärna en svagt gultonad så dämpar du det röda på vattenlinjen. Man ser så mycket piggare ut!

7. Borsta inte håret blött. Håret är mer elastiskt och mer ömtåligt när det är blött. Vänta hellst till det torkat (iaf lite). Men måste du borsta det innan så gör det med en bredtandad kam.

8. Massera naglarna. Använd nagelolja och massera nagelbanden. Naglarna blir mer hållbara med nagelolja och massagen gör att an får igång cirkulationen och naglarna växer sig finare och fortare. Dessutom får man fina nagelband av oljan.

9. Använd inte hårnålar med matellspänne.
 Nu finns det snoddar utan, använd dem istället. Metallet sliter på håret och det går av.

10. Smörj! Efter att du duschat och skrubbat fötterna smörjer du in dem med en fet kräm eller fotkräm. Gör det innan du ska sova och sov med strumpor på så kommer fötterna bli jättemjuka! Du kan även göra detta på händerna, jag brukar använda plasthandskar. Händerna blir riktigt mjuka!

11. Plocka brynen efter en varm dusch eller bastun. De är lättare att plocka och brukar inte göra lika ont. Undvik att plocka brynen under ”lingonveckan”.. då brukar det göra ondare.

12. Använd bodylotion innan parfymen. Den doftar längre och bättre på återfuktad hy.

13.Duscha kallt. Kanske inte kallt direkt. Men att duscha varmt torkar ut både håret och huden. 37 grader sägs vara det ultimata.

14. Värm ögonfransböjaren. Använd en böjare av plast (metall kan bli för varmt) och värm den under hårblåsen. Värmen får fransarna att hålla sig böjda längre.

15. Halvsmutsigt hår passar bäst för håruppsättningar. Det håller bättre.

16Använd olika handdukar för ansikte och händer. All smuts försvinner inte från händerna efter att du tvättat dem (om du inte tvättar dem med tvål och gnuggar dem i minst 20 sekunder). Därför torkar du av dig massvis av bakterier på handduken och överför dem till ansiktet när du torkar det.

17. Använd vattenfast mascara om du vill att de ska hålla sig böjda längre.

18. Platta håret på låg värme till vardags. Du spar mycket på håret!

19. Gammalt löshår kvar? Använd det i håruppsättningar ”donuts” och ”knutar”. Tova till det ordentligt och använd det till utfyllnad.

20. Spraya hårspray på din hårborste och borsta håret. Då får du bukt på alla småstrån som sticker ut överallt.

21. Fukta fingertopparna och gnugga i hårbotten för snabb volym.

22. Slut på concealer? akuttips: kolla i korken på din foundation. Använd det, denna har torkat till dig lite och är tjockare.

23. Gula, missfärgade naglar? Koka upp vatten med salt och låt svalna lite innan du stoppar ner fingrarna i 20 minuter. Upprepa så ofta som möjligt, på sikt blir de vitare.


24. Fett hår och du hinner inte duscha? Använd torrschampoo. Snabbt och enkelt ser håret nytvättat ut igen.

25. Torra läppar? Skrubba dem med tandborsten försiktigt.